In den Nachrichten

Ons land staat voor grote uitdagingen: de impact van de COVID-19 crisis, de klimaatcrisis, een dreigende socio-economische crisis. Deze ongekende situatie heeft vele ondernemers ertoe aangezet om zichzelf opnieuw uit te vinden en te innoveren. Voor hen zijn deze uitdagingen een kans om een nog positievere impact te hebben op onze samenleving. Sociale ondernemers willen daarom op dinsdag 30 juni in een webinar deze uitdagingen met elkaar delen en een inspiratie zijn voor allen op zoek naar innovatieve en duurzame oplossingen. Het event waaraan Zijne Majesteit Koning Filip en Nobelprijswinnaar voor de Vrede 2006, Muhammad Yunus deelnemen is een initiatief van BE Impact.

Lees meer. 

FINAL PROGRAM.png

Welke nieuwe maatschappelijke uitdagingen heeft de COVID-19-crisis gecreëerd? Hoe kunnen we daarmee omgaan of beter nog, welke kansen voor innovatie dienen zich aan om in het zog van de crisis nieuwe manieren van leven, werken en ondernemen te ontwikkelen? Tijdens het 'Belgium Impact'-webinar op dinsdag 30 juni hoort u over die vragen 25 gepassioneerde sociale ondernemers en andere bevlogen geesten, waaronder een Nobelprijswinnaar, aan het woord. Dit webinar geniet de steun van het Koninklijk Paleis. Zeker inschrijven!

Read full story.

15/07/2019

MVO Vlaanderen

Belgium Impact, het nieuwe platform voor sociaal ondernemers

Dat België belang hecht aan inspirerende ondernemingen blijkt uit de oprichting van de nieuwe website Belgium Impact. Die heeft als doel om sociaal ondernemers te inspireren en te verbinden. De voorbije maanden hebben 25 organisaties aan dit platform gewerkt. De website werd op 25 juni in Brussel gelanceerd in het bijzijn van koning Filip.

Read full story.

Sociale Innovatie Fabriek -
Belgium Impact inspireert en verbindt sociaal ondernemers

"Van ontelbare initiatieven in ons land is het doel niet alleen efficiëntie of het maken van winst, maar ook het scheppen van menselijke toegevoegde waarde. Het sociale ondernemerschap is daar een mooi voorbeeld van," aldus de Koning tijdens de lancering op 25 juni in Brussel tijdens een ImpactNow event.

Le 30 juin prochain, 230 entrepreneurs sociétaux de la plateforme Belgium Impact se rassembleront à l’occasion du premier anniversaire de l’initiative. Au programme des discussions : crise, innovation, financement et avenir de notre société. Un événement ouvert à tous et dont le point d’orgue sera une intervention du Professeur Muhammad Yunus.

Lire plus.

(image by Belga / H. Vergult)

belgaimage-7863976-full-696x369.jpg

22/10/2019

The Shift

Partnerschappen zijn de sleutel tot succes voor de sociaal ondernemer

Sociaal ondernemers zoeken continu naar vernieuwende oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Netwerken helpt dan om de krachten te bundelen en innovatieve ideeën verder uit te werken. Op 24 juni 2019 richtten 25 organisaties een nieuw platform voor sociaal ondernemers op: Belgium Impact. “Het is het eerste overkoepelend netwerk in België dat het volledige ecosysteem van sociaal ondernemers zal versterken”, vertelt coördinator Philippe Eiselein.

Read full story.

02/07/2019

FOD economie
Economie sociale et entrepreneuriat social

En Belgique, le terme « entrepreneuriat social » est défini de manière différente selon le niveau de pouvoir envisagé. Pour plus d'info, visitez ici.

26/06/2019

Economie sociale
Belgium Impact : un soutien royal à l’entrepreneuriat social

Ce lundi 24 juin, à l'occasion de l'événement de clôture d'Impact Now, sa Majesté le Roi a une nouvelle fois apporté tout son soutien aux entreprises sociales. Pour l'occasion, la nouvelle plateforme BE-Impact a été lancée. Entièrement consacrée à l'entrepreneuriat social, elle a pour vocation de sensibiliser les citoyens à un modèle économique plus durable.

Read more.

Kontakt
Bei Fragen, Anmerkungen oder Anregungen.

Brussels, Belgium

hello@be-impact.org

+32 (0)478.79.40.51

Logo BE-Impact.png